Turforslag

TURFORSLAG

 


Foto: SydkystDanmark - fotograf VISM

Foto: SydkystDanmark - fotograf Michael Aaby Clauding

Foto: SydkystDanmark - fotograf Miads Tolstrup

Foto: SydkystDanmark - fotograf Miads Tolstrup

Foto: SydkystDanmark - fotograf Miads Tolstrup

Foto: SydkystDanmark - fotograf Miads Tolstrup

Foto: SydkystDanmark - fotograf VISM

Foto: SydkystDanmark - fotograf Frame of Work

Rødvig by og havn

Et besøg værd


Ca to kilometer fra pladsen ligger Rødvig Havn. Her kan man købe friskfanget fisk direkte fra fiske-kutteren, samt opleve det pulserende maritime miljø.


Rødvig Havn er en aktiv fiskeri og lystbådehavn, og et yndet udflugtsmål for sejlere fra Københavns området. I sommer halvåret er der derfor livlig aktivitet i lystbådehavnen. Fiskerihavnen er aktiv hele året. Her kan du købe fisk fisk til aftensmaden, enten direkte fra kutteren, eller i den lille fiskeforretning på havnen.

Rødvig har et enkelt supermarked, og flere gode spisesteder, i forskellige prisklasser.


Du kommer fra campingpladsen til havnen  ved at gå til stranden og følge kysten. Det giver en gåtur på ca 2 km., ikke egnet for rolator eller barnevogn. Det er en dejlig tur langs stranden med udsigt til havnen og videre til starten af Stevns Klint. Man kan også følge bilvejen, evt.  gennem sommerhusområdet. Det er lidt længere, men jævn vej.


Få et kort i informationen, så finder du nemt rundt.. 


Rødvig Strand

Lige i nærheden


Ikke langt fra pladsen finder man en børnevenlig sandstrand, som siges at være den bedste på Stevns.


Der er blot 800 m., eller 10 minutters rask gang til stranden. Drej til højre ad vejen når du kommer ud af campingpladsen, tag herefter første vej til venstre (Maelskifterne) ned gennem sommerhuskvarteret – kryds over græsengen, og fortsæt ligeud direkte ned til stranden, hvor en trappe fører ned ad skrænten.


Her er der mulighed for at nyde vandet om sommeren, og på alle årstider er det starten på en dejlig travetur langs kysten. En god mulighed er at gå de 10-15 minutter op til Rødvig Havn.


Trampestien

Trampestien langs kysten er en 22 km lang vandrerute fra Rødvig i syd til Bøgeskov havn i nord. Mange steder går du helt ude ved klippekanten. 

Stien er anlagt på privat jord, og færdsel er kun tilladt til fods. 


Om sommeren kører Klintebussen, en gratis busservice for turister, som man kan hoppe på noget af vejen, så turen ikke bliver for lang.


På trampestien går du bogstaveligt talt ovenpå historiske fortællinger, både om dinosaurernes udryddelse for 66 mio. år siden, som har gjort Stevns Klint til Unescos Verdensarv, og ovenpå Stevnsfortet, som spillede en vigtig rollle under Den Kolde Krig.


Få et kort over ruten i Informationen på campingpladsen, eller online her:

Kort over Stevns Klint Trampesti

Boesdal Kalkbrud

Trampestien fører dig til Boesdal Kalkbrud. Men der er også bil / cykelvej, og parkeringsmuligheder.  

I kalkbruddet kan du stadig se rester fra dengang, der blev udvundet og forarbejdet kalk i Boesdal. Den store Pyramide, hvor man opbevarede kalken til den blev afhentet af lastbiler, ligger midt i kalkbruddet. 

Området anvendes i dag som rekreativt område til fri afbenyttelse. Et stort, bakket landskab, til en hyggelig gå-tur.


I 2022 åbnede det nye oplevelsescenter Stevns Klint Experience, bygget ind i skrænterne i Boesdal Kalkbrud.


Stevns Klint Experience


I 2022 åbnede Stevns Klint Experience i Boesdal kalkbrud.

Stevns Klint Experience er det primære formidlingssted for Stevns Klint UNESCO Verdensarv.


Her er tid til at være sammen, til fordybelse, forundring, nærvær og oplevelser samt muligheder for leg og læring.
Her er oplevelser for både børn og voksne – blandt smukke fossiler, digitale spil, et dinosaurskelet, meteoritter og en kæmpemæssig kalkblok hugget ud af Stevns Klint.


Stevns Klint Experience tager dig med ind i historien, 66 mill år tilbage, da dinosaurerne uddøde sammen med halvdelen af alle andre arter på jorden. Den enorme massedød var længe et mysterium. Lige indtil den dag, hvor en amerikansk geolog besøgte Stevns Klint og i klintens tynde lag af Fiskeler, fandt spor efter en global katastrofe.
Stevnsfortet

Kender du historien? 


Lige nord for Rødvig, dybt nede i Stevns Klint ligger et fort, som havde en vigtig opgave som Nato kommandocentral under "Den Kolde Krig".


Området er idag museum, med daglige rundvisninger i de underjordiske gange, med engagerede guider. Der er 1,6 km gange dybt nede i klinten samt to kanon-batterier. Husk varmt tøj - og book rundvisningen i forvejen.


Om sommeren er der i perioder særlige arrangementer for børn.

Se mere på Stevnsfortets egen hjemmeside.


www.stevnsfortet.dk


Læs mere om Experience og UNESCOS verdensarv på centrets egen hjemmeside: klik her


Højerup Kirke

Den idylliske landsby Højerup ligger ude ved kysten, ca. 8 km fra Rødvig Camping. Byen har idag 2 kirker, og det har en ganske særlig historie!

Sagnet lyder, at den gamle kirke blev bygget af en skipper i havsnød, der lovede at opføre et kapel, hvis han blev reddet. Kirken blev bygget omkring 1250, lidt inde i landet, omgivet af kirkegård. Men siden da har klintekanten nærmet sig ubarmhjertigt. Ifølge lokale sagn rykker kirken et hanefjed ind i landet hver julenat, men det var ikke helt nok til at redde den. Der var flere klinteskred i årenes løb, og i 1910 opgav man at bruge kirken.

En "ny" kirke blev bygget i 1912-13 lidt længere inde i landet, og idag er sognekirke.

Det store klinteskred i 1928 tog noget af kirken med inventar, og en del af kirkegården med kister og grave. 


Den gamle kirke er idag sikret med undermuring, og koret, som styrtede i havet er erstattet af en altan med en forrygende udsigt. Kirken er nu åben for besøg, og bruges til kulturelle formål og bryllupper.  


Ved kirken er der en god, solid trappe ned til stranden. Det er ved Højerup, man bedst kan se FISKELERET, som er baggrunden for Unescos verdensarv.


Det er tilladt at samle fossiler op på stranden ved Højerup, men ikke at hugge med redskaber i klinten.


Se kirken i 3D her: Højerup Gamle Kirke  

Holtug Kridtbrud

En godt gemt perle. Tag madpakken med, og gå på opdagelse.


Holtug Kridtbrud var et aktivt kridtbrud frem til 1972, men er nu et beskyttet naturområde, med sjældne dyr og planter, stier og skrænter, og hul igennem ud til havet. ’


Kirker på Stevns

En rundtur værd


Når man kører ad de krogede Stevnske veje og gennem landsbyer forbløffes man ved synet af de mange velholdte landsbykirker.


På billedet til venstre ses Sct. Katharina Kirken i Store Heddinge. Den er bygget i 1200-tallet, og kirkeskibet er ottekantet. Korbygningen, der bag udvendige søjlegange har munkegange med hemmelige rum, er bygget som fæstningsværk. Sagnet vil vide, at det var her Klintekongen forsvarede Stevns mod fjender udfra.


Der er ialt 19 landsbykirker på Stevns.

Gjorslev Gods

Et gods fra 1300-tallet


Gjorslev Gods stammer tilbage fra slutningen af 1300 tallet hvor det blev bygget af kirken under Dronning Margrethe den førstes regeringstid. Dets jorde har tidligere omfattet det meste af Stevns, og godset har stadig rettigheder til den kalk der brydes i området – afgifter heraf anvendes blandt andet til vedligeholdelse af de fredede bygninger.


Der er adgang for besøgende til godset’s park, og der afholdes forskellige arrange-menter på godset. Selve godset er kun tilgængeligt for grupper og efter aftale (og mod betaling).


Flere informationer kan findes via linket nedenfor.

www.gjorslev.dk

Camp Adventure ved Haslev

Skovtårnet,  Klatrepark,  og meget mere.


Spændende familieattraktion kun 29 km. fra Rødvig Camping


Skovtårnet ved Camp Adventure – en oplevelse i særklasse med et helt særligt og majestætisk syn ud over Sydsjælland. Tårnet er 45 meter højt og platformen i toppen ligger 135 meter over havets overflade. Dette gør det til det højest tilgængelige punkt på hele Sjælland. Når man står på toppen kan man se 25 km ud over det sydsjællandske landskab og kigger man nordpå i klart vejr, kan man faktisk se helt til Øresundsbroen, Turning Torso i Malmø og dele af den københavnske skyline.


Selve turen op i tårnet giver en helt unik fornemmelse, hvor man kan se naturen fra helt nye perspektiver. Når man følger Tårnets spiralformede opstigning, vil man opleve træerne helt tæt på, for til sidst at slutte af med trækronerne i øjenhøjde og det overvældende vue ud over Sjælland.


Turen ud til selve tårnet foregår via en 900 m lang boardwalk i skoven, hvor man både kan opleve Camp Adventures klatrepark tæt på, men samtidig opleve skoven, og den skønne natur tårnet befinder sig i. Undervejs er der flere udkigspunkter og mulighed for at sætte sig og nyde naturen.


København

Danmarks smukke hovedstadAt kombinere camping og storbyferie er en mulighed når man opholder sig på Rødvig Camping. En af Europa’s hovedstæder med international stemning ligger kun en time væk. Så vil man slentre i byen, tage børnene med i Tivoli eller udnytte andre af de tilbud som der er i en by som København – så er det indenfor rækkevidde.


Tag bilen og kør helt til København, det tager ca. 1 time. Alternativt kan man køre til Køge og parkere på den store gratis parkerings-plads ved stationen, og tage S-toget til Københavns Centrum, så undgår man parkeringsproblemer, og kommer nemt lige dertil hvor man gerne vil, evt. ved brug af metroen.


Endelig kan man også tage lokalbanen fra Rødvig til Køge. Vi har togplaner og anden information i receptionen. Som inspiration kan man kigge på følgende web-side:


www.visitcopenhagen.dk eller www.aok.dk


Besøger man København er en tur i Tivoli en stor oplevelse for børn og for voksne. www.tivoli.dk

På cykel på Stevns

Oplev det skønne Stevns i øjenhøjdeDen Stevnske natur egner sig godt til ture (både med og uden motor). Det er fladt, og der er meget smukke stræk-ninger af små krogede veje. Der går en markeret cykelrute forbi på vejen ved campingpladsen. Det er rute 9, som er en del af turen København - Berlin.


For de garvede, så er Rødvig Camping ikke længere væk fra fx København end den kan nås på cykel – og hvis det kniber kan man jo snyde lidt og tage S-toget til Køge, og så cykle derfra!


Folder med forslag til cykelruter udleveres på Rødvig Camping 

RØDVIG CAMPING

- Dit fristed på Stevns

- It´s all about camping

- Camping für alle

- Vejr

- Wetter

- Weather

FIND

RØDVIG CAMPINGHøjstrupvej 2A

4673 Rødvig

Email: info@rodvigcamping.dk

Telefon: +45-20 17 07 18